• Бегликташ - тракийско светилище гр.Приморско

  Намира се в близост до руините на древнотракийския град Ранули, в околностите на резервата "Ропотамо", по хребета на нос "Маслен нос" – на около 3 км. от гр. Приморско. Представлява кръг от огромни камъни, разположени върху скалиста повърхност, в средата на поляна. Древните траки обожествявали местността, пренасяли дарове, превръщайки я в своеобразен храм.
 • Богатството на Странджа, сърцето на Тракия

  Наред с уникалните си плажни ивици, Приморско предлага и други забележителности, характерни само за този регион. Местоположението на градчето дава допълнителни възможности за разглеждане на редица други черноморски забележителности, на Странджа планина (сърцето на Тракия), както и на много интересни села и местности. Това, което си струва да се съчетае с емоцията и романтиката на морето е невероятното зрелище на нестинарския танц – стъпване с боси нозе върху живи въглени. А на 30 км. южно от Приморско може да се види уникалната ЗЕЛЕНИКА – растение от епохата на Терциера. Само ТУК!
 • нос Маслен нос

  Нос Маслен нос е част от най-североизточния ръкав на Странджа планина, вдаден навътре в Черно море. Голяма част от нос Маслен нос е влключена в едноименната защитена територия от категорията "природна забележителност". Легендата споделя произхода на името, свързано с крушението на гемия, превозваща зехтин. От там местните започват да наричат носа "Зехтин бурун". И до днес много от местните използват понятието "бурун", вместо нос. В този район се намира тракийското светилище Бегликташ, Тюленовата пещера, заливът Парашкеви и много други живописни местности и заливи.
 • Река Ропотамо и нейните забележителности

  "Ропотамо" е името на резерват, който е разположен на около 5 км. северно от град Приморско. На територията на резервата се намират множество интересни и уникални природни обекти: лиманът и живописното устие на река Ропотамо, блатото Аркутино – тук могат да се видят водни лилии, лонгозни гори, пясъчни дюни и не на последно място скалното образувание – Лъвска глава.
 • Аквапарк - Приморско

  Аквапаркът се намира в самото начало на градчето, ул."Фрегата" 2. На юг от град Бургас това е единственият подобен атракцион. За нищо на света не го пропускайте. Заредете се с адреналин!